Tagliatelle med aubergine og salvie
Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta kan være så simpelt og så godt og varieres i det uendelige … Her får du opskriften på en skøn vegetarisk pastaret.
4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 400 g tagliatelle (båndpasta)
- 2 mellemstore auberginer eller 6 små
- 1 fed hvidløg, pillet og fintsnittet
- ½ dl jomfruolivenolie
- 1 spsk. frisk salvie, ca. 10-12 blade
- 1 spsk. saltede kapers skyllet og tørret
- 1 spsk. smør
- salt og peber fra kværn
- friskrevet parmesan – så meget hjertet lyster!
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente. Til denne ret kan bruges både tørret eller frisk pasta.
- Snit auberginerne til små både, og svits dem sprøde sammen med hvidløget i olivenolie, mens pastaen koger. Tag auberginerne op, når de er sprøde.
- Vend derefter salvie og kapers i olien, så begge dele bliver sprøde.
- Kom auberginerne i en høj pande, hvor pastaen også kan være. Kom en spsk. olivenolie på.
- Tag pastaen op med en hulske, så der er lidt vand ved, og vend den sammen med smør og auberginer i ca. 1 minut.
- Tag panden af blusset, krydr med salt og peber, og vend rundt med kapers og salvie.
- Riv masser af parmesan over, og server.