Tagliatelle med aubergine og salvie

Tagliatelle med aubergine og salvie

Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta kan være så simpelt og så godt og varieres i det uendelige … Her får du opskriften på en skøn vegetarisk pastaret.

4 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • 2 mellemstore auberginer eller 6 små
  • 1 fed hvidløg, pillet og fintsnittet
  • ½ dl jomfruolivenolie
  • 1 spsk. frisk salvie, ca. 10-12 blade
  • 1 spsk. saltede kapers skyllet og tørret
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber fra kværn
  • friskrevet parmesan – så meget hjertet lyster!

Sådan gør du

  1. Kog pastaen al dente. Til denne ret kan bruges både tørret eller frisk pasta.
  2. Snit auberginerne til små både, og svits dem sprøde sammen med hvidløget i olivenolie, mens pastaen koger. Tag auberginerne op, når de er sprøde.
  3. Vend derefter salvie og kapers i olien, så begge dele bliver sprøde.
  4. Kom auberginerne i en høj pande, hvor pastaen også kan være. Kom en spsk. olivenolie på.
  5. Tag pastaen op med en hulske, så der er lidt vand ved, og vend den sammen med smør og auberginer i ca. 1 minut.
  6. Tag panden af blusset, krydr med salt og peber, og vend rundt med kapers og salvie.
  7. Riv masser af parmesan over, og server.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
  • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.