Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids
En klassiker i nye klæder: Prøv de små nougatmedaljer med kaffe og lakrids.
15 stk.
Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. kakao
- 1½ dl mælk
- 2 æggeblommer, evt. past.
- ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
- 1 portion vaniljecreme
- 150 g blød nougat
- 1 spsk. instant kaffepulver
- 2 spsk. kogende vand
- 1 portion glasur
- 2-3 spsk. lakridskagedrys
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
- Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik kager med en lille udstikker, ca. 4 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Fordel glasuren på 15 af kagerne, og drys med lakridskagedrys.
- Udrør nougaten i den varme creme. Udrør kaffepulveret i de 2 spsk. kogende vand, og rør det i cremen. Kom cremen i en skål, og drys med sukker.
- Afkøl cremen. Fordel nougatfyldet på 15 kagebunde. Læg kagetoppene over.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.