Ovnbagt kartoffel-græskar-salat med grillpølser
Alle slags kartofler kan bruges i opskriften, og brug gerne flere slags på samme tid. Kartofler smager forskelligt alt efter sort, også selvom de er blevet tilberedt fuldstændigt ens.
Total:40 minutter
Ingredienser
- 400 g blå kartofler
- 400 g kartofler, velegnede til ovnbagning, f.eks. rød raja
- 1 græskar, f.eks. hokaido
- 3 fed hvidløg, revede
- ½ dl olivenolie
- salt og peber
- 4-8 grillpølser
- Garniture:
- 1 bdt persille
- 1 glas kapers
- 1 skalotteløg (kan udelades eller erstattes af ½ rødløg)
- 1 håndfuld grøn salat
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 225 grader.
- Skrub kartoflerne rene, men lad skrællen sidde på. Skær kartoflerne i mindre stykker.
- Skær skrællen af græskarret, og skrab kernerne ud. Skær græskarret i stykker, som er lidt større end kartoffelstykkerne, og læg alle grøntsagerne i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande.
- Bland hvidløg med olivenolie, salt og peber, og hæld det over grøntsagerne.
- Læg grillpølserne på toppen, og sæt fadet i ovnen. Grøntsagerne er sprøde efter ca. 25 min.
- Vend ved servering grøntsagerne med persille, kapers, skalotteløg og salat, og servér pølserne ved siden af.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Caribisk kyllingeret