Pære-abrikos-kompot med citron og mandel
Skøn pærekompot med masser af smag
Ingredienser
- tørrede søde abrikoser
- pære (gerne conference)
- vand
- vaniljestang
- salt
- kuzu- eller majsstivelse
- citronskal
- mandler
Sådan gør du:
- Beregn ca. 3 abrikoser og 1 pære per portion afhængigt af størrelsen. Skær abrikoser og pærer i mindre stykker og kom dem i en gryde. Hæld en smule vand ved. Jo mindre vand des mere sød og koncentreret kompot.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og stang i gryden samt en knivspids salt. Bring i kog og lad koge under låg, til frugten er mør. Juster evt. kompotten med vand, hvis den er blevet for kraftig.
- Kuzu eller majsstivelse røres fri for klumper i en anelse koldt vand og hæld i under omrøring til ønsket tykkelse. Lad det lige koge igennem og blive blankt. Kog lidt ekstra, hvis du bruger majsstivelse.
- Smag til med lidt fintrevet citronskal. Rist mandler let og server kompotten lun eller afkølet til dessert med drys af grofthakkede mandler. Kompotten holder sig fint i flere dage. Den er også dejlig at bruge som marmelade.
- Variation: Prøv også kompotten smagt til med saft presset af fintrevet frisk ingefær.
- Tip! Hav letristede mandler stående i et glas med låg til hurtig brug i desserter, som snack eller på morgengrød.
- Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood