Pærekompot

Pære-abrikos-kompot med citron og mandel

Skøn pærekompot med masser af smag

Ingredienser

  • tørrede søde abrikoser
  • pære (gerne conference)
  • vand
  • vaniljestang
  • salt
  • kuzu- eller majsstivelse
  • citronskal
  • mandler

Sådan gør du:

  1. Beregn ca. 3 abrikoser og 1 pære per portion afhængigt af størrelsen. Skær abrikoser og pærer i mindre stykker og kom dem i en gryde. Hæld en smule vand ved. Jo mindre vand des mere sød og koncentreret kompot.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og stang i gryden samt en knivspids salt. Bring i kog og lad koge under låg, til frugten er mør. Juster evt. kompotten med vand, hvis den er blevet for kraftig.
  3. Kuzu eller majsstivelse røres fri for klumper i en anelse koldt vand og hæld i under omrøring til ønsket tykkelse. Lad det lige koge igennem og blive blankt. Kog lidt ekstra, hvis du bruger majsstivelse.
  4. Smag til med lidt fintrevet citronskal. Rist mandler let og server kompotten lun eller afkølet til dessert med drys af grofthakkede mandler. Kompotten holder sig fint i flere dage. Den er også dejlig at bruge som marmelade.
  5. Variation: Prøv også kompotten smagt til med saft presset af fintrevet frisk ingefær.
  6. Tip! Hav letristede mandler stående i et glas med låg til hurtig brug i desserter, som snack eller på morgengrød.
  7. Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood