Opskrift på Mette Blomsterbergs plumkage

Blomsterbergs plumkage

Vi bager en skøn plumkage, for på denne tid af året kan der ikke komme for mange gode sager i en kage.

Kage til ca. 12 personer

Ingredienser

  • Mette Blomsterbergs plumkage
  • Fyld:
  • 50 g rosiner
  • 50 g syltet appelsinskal i tern
  • 50 g valnødder, grofthakkede
  • 50 g usaltede pistaciekerner, grofthakkede
  • 50 g hele røde cocktailbær
  • 1 spsk hvedemel.
  • Dej:
  • 150 g sukker
  • 100 g ren rå marcipan
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel

Sådan laver du Mette Blomsterbergs plumkage

  1. Alt fyldet vendes sammen med hvedemelet. Ælt sukker og marcipan sammen med hænderne. Tilsæt smørret, en anelse ad gangen – det er vigtigt at få marcipanklumperne helt væk, før der tilsættes yderligere smør.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen. Hele den fedtede masse kommes op i en røreskål. Heri sigtes 150 g mel og fyldet tilsættes. Vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej. 
  3. Fordel dejen i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – oliér formen, før du lægger papiret i.
  4. Klip en rund cirkel bagepapir til bunden samt én lang strimmel til siden, så du undgår folder i papiret – og dermed kagen.
  5. Plumkagen bages ved 165 grader ca. 35-40 minutter, tages ud af formen og afkøles.

3 gode råd til plumkagen

  1. Vælg hel sukat og appelsin- eller pomeransskal, hvis du kan skaffe den. Prøv i delikatesseforretninger, hos etniske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder.
  2. Andre tørrede frugter, abrikos f.eks., kan erstatte nogle af dem, der er opgivet i opskriften.
  3. Kagen kan evt. dryppes med nogle skefulde cognac og trække nogle dage inden serveringen.