Råsyltet karrypickles
Pickles er gode at have på køl både til stegte sild, rullepølse og roastbeef men også hvis du gerne vil røre din egen remoulade. En hjemmerørt remoulade laves af lige dele karrypickles og mayonnaise og smager længder bedre end den, du køber.
Ingredienser
- Til 2 glas
- Grøntsager:
- 200 g selleri i tern på 1x1 cm
- 200 g blomkål, delt i små buketter
- 200 g drueagurker, skåret i tynde skiver (kan erstattes af alm. agurker i tern)
- 200 g gulerødder, skrællet og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
- 200 g løg, skrællet og skåret i tynde både
- Kogelage
- 10 peberkorn
- 3 laurbærblade
- 4 dl lagereddike
- 3 dl vand
- 500 g rørsukker
- Karrylage
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk sennepsfrø
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl majsstivelse (Maizena)
- 1 spsk madraskarry
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk muskatnød, revet
- Sylteglas og stærk spiritus (f.eks. vodka)
Sådan laver du pickles:
- Start med at gøre alle grøntsagerne i stand, og læg dem i en stor skål.
- Lav kogelagen:
- Kom peberkorn og laurbærblade i en tepose. Kom de øvrige ingredienser til kogelagen i en gryde, og bring dem i kog. Kom grøntsagerne i den kogende lage, og lad gryden komme i kog igen. Sluk straks, og sigt grøntsagerne fra kogelagen. Kasser teposen, men gem kogelage og grøntsager.
- Lav karrylagen:
- Rør alle ingredienserne sammen i en gryde, og hæld den varme kogelage på. Sæt gryden over varmen, og pisk karrylagen godt igennem. Vend den varme karrylage med grøntsagerne.Kom straks de varme grøntsager i sylteglas, som er grundigt vaskede og skyllet i stærk spiritus for holdbarhedens skyld. Luk glassene til. Lad picklesene stå mindst tre dage. De kan holde sig på køl i mindst ½ år.