Risparfait med kirsebær: Risalamandeis
Selvom det er koldt derude, kan en iskold dessert være et skønt indslag mellem risalamande, klejner og bunker af tung julemad. Ud over at det er forfriskende, så er det også praktisk i en travl tid med mange gæster, da desserten kan laves i god tid. Endda flere dage i forvejen. Så frem med vanterne, og nyd en iskold juledessert. Her får du opskriften på en risalamandeis:Yes, det smager af risalamande, så spis den efter julemiddagen eller bare hele julen. Det gode ved parfait er, at det ikke kræver en ismaskine. Her får du opskriften på en skøn risalamandeis med Amaretto og syltede kirsebær.
Risalamandeis - dessert til 4-6 personer
Total:4 timer 25 minutter
Arbejdstid:25 minutter
Ingredienser
Ingredienser til risparfait eller risalamandeis
- 2½ dl piskefløde
- 6 æggeblommer
- 125 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 200 g kold risengrød
- 100 g syltede kirsebær, grofthakkede
- 4 spsk Amaretto
Sådan laver du risparfait med kirsebær:
- Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst med en elpisker.
- Vend forsigtigt flødeskum og æggesnaps sammen.
- Vend risengrød, Amaretto og kirsebær i, og fyld massen i en kage eller rugbrødsform.
- Frys parfaiten i mindst 4 timer. Servér.