Rugbrødsboller med kerner

Rugbrødsboller med kerner

Mættende boller, som er gode til madpakken eller til morgenmad med en skive mager ost på.

4

Ingredienser

  • 8 stk.
  • 25 g gær
  • 1 hvidtøl
  • 2 tsk salt
  • 300 g rugmel
  • 125 g speltmel
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk græskarkerner
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du

  1. 1/ Rør gær, hvidtøl og salt sammen − tilsæt mel lidt ad gangen. Brug en røremaskine til at ælte dejen, eller ælt den med hænderne – dejen skal være en anelse klistret. Lad dejen hæve i ca. 2 timer, eller sæt den på køl i en lukket beholder natten over.
  2. 2/ Kom alle kerner og frø i en skål, og form dejen til små rugbrødsboller, ca. 8 stk – vend bollerne i kerneblandingen, og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min på bagepladen. Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  3. [375 kcal. pr. portion]