Sådan laver du frikadeller med rugbrødsrester

Sådan laver du frikadeller med rugbrødsrester

Der er bestemt ingen grund til at smide de tørre rugbrødsrester eller endeskiven ud – du kan sagtens bruge dem, fx i en lækker frikadellefars. Så rækker kødet længere og du får samtidig lidt ekstra fuldkorn på tallerkenen. Smart ikk’? Opskriften på frikadeller med rugbrødsrester finder du her:

4 personer

Total:40 minutter

Arbejdstid:25 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 500 gr. hakket svinekød eller hakket kalv og flæsk
  • 300 gr. revet rugbrød, opblødes i mælken
  • 200 gr. hakket løg
  • 2 æg
  • 3 dl. mælk
  • 30 gr. salt
  • 10 g peber

Sådan laver du rugbrødsfrikadeller

  1. Hæld mælken op i det revet rugbrød og lad det stå i 10 min så mælken bliver helt absorberet.
  2. Rør kødet sejt med salt - tilsæt alle de andre ingredienser pånær æg og rør det sammen
  3. Tilsæt æg og rør det forsigtigt sammen.
  4. Steg frikadellerne på en pande med lidt olie på middelvarme i 2 min på hver side.
  5. Serveres med smørstegte kartofler og tomatsalat