Salat med rødkål, figner og valnødder
Her serveres rødkålen rå og får en friskhed fra den tørrede og den friske frugt. en opskrift af Pernille Skjødt.
4 personer
Ingredienser
- 100 g tørrede figner
- 100 g dadler
- 1-2 æbler
- 1 pære
- 1½ spsk eddike f.eks. kirsebæreddike
- 2-3 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 stor håndfuld fintsnittet rødkål
- ½ bakke blandet salat eller spinatblade
- 100 g valnødder,
- evt. grofthakkede
Sådan gør du
- Skær fignerne i skiver. Tag stenen ud af dadlerne, og del dadlerne i 2-3 stykker.
- Skær æblerne og pæren i både. Rør lidt eddike med olivenolie, salt og peber.
- Krydr rødkål og salat med dressing, og vend det sammen med figner, dadler, æble og pære. Anret i en skål eller på et fad, og drys med valnødder.
Julens bedste rødkål
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
-
Rødkålssalat med avocado dressing
-
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
-
Hjemmelavet krydret rødkål med balsamico og valnødder
-
Hjemmelavet rødkål med balsamico
-
Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær