Skindstegt kulmule og fennikelsalat
Skindstegt kulmule og fennikelsalat
Tid: ca. 30 min.
(4 pers.)
2 fennikler
1 håndfuld babyspinat
1 agurk
1 bundt dild
½ dl olivenolie
1 spsk. eddike
2 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
salt og peber
saft og skal af 1 ubehandlet citron
600 g kulmulefilet med skind
1 spsk. olivenolie
Tilbehør:
nye kartofler citron
1. Snit fenniklerne fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Læg den revne fennikel i iskoldt vand i ca. 10 min.
2. Skyl, og slyng spinaten.
3. Afdryp fennikel, og tør den godt. Skær agurk i tynde skiver. Hak dilden.
4. Vend fennikel med spinat, agurk og dild. Smag salaten til med salt og peber.
5. Rør en dressing af olie, eddike, sennep, hon-ning, salt og peber, og vend i salaten sammen med reven citronskal.
6. Fjern skællene fra fiskeskindet. Skær fisken ud i 4 stykker. Skær små snit i skindet, og pensl skindsiden med olie. Læg fisken med skind- siden nedad på en meget varm slip let-pande. Steg fisken, til skindet er sprødt og lysebrunt, ca. 6 minutter. Løsn forsigtigt fisken fra panden, og steg på den anden side i 1-2 minutter.
7. Server fisken med fennikelsalat og kogte kartofler.
► SE OGSÅ: Risotto med ærter, mynte og parmesan
► SE OGSÅ: Lammedeller med mormorsalat
► SE OGSÅ: Pasta med asparges og estragon-kylling