Søde, grove ris
Krydrede basmatiris er perfekt som tilbehør, når du spiser indisk. Vælg enten hvide eller fuldkorn. Har du 8 mennesker til middag, kan du gange opskriften med 1 ½.
4-8
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk sorte sennepsfrø
- 2 spsk ghee
- 1 spsk olivenolie
- 300 g grove basmatiris
- 1 liter kogende vand
- 8 kardemommekapsler
- 1 tsk stødt gurkemeje
- salt
- Til servering:
- 50 g ristede cashewnødder
- 1 dl rosiner
- lidt mynte
- lidt kokosflager
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og sauter løg, hvidløg og sennepsfrø af i ghee og olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve.
- Skyl risene, og kom dem med i gryden. Også uden at de tager farve. Kom kogende vand på, og tilsæt let knuste kardemommekapsler og salt. Lad risene koge under låg i cirka 30-35 minutter. Sluk, og lad dem trække møre, cirka 20 minutter under låg. Tjek hurtigt undervejs, om de mangler væde.
- Rist nødderne på en tør, varm pande.
- Vend de varme ris med nødder og rosiner lige inden servering. Top med hakket mynte og kokosflager.
- PRØV OGSÅ: Mynte-chutney
PRØV OGSÅ:Lam i mandelsauce
PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter