Sommerlig flæskesteg med kartoffelsalat
Giv flæskestegen et skud sommer med friske krydderurter, og server den med en pragtfuld kartoffelsalat med grønne bønner og tomater.
4 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 1 ribbensteg eller nakkekam med svær (1200 g)
- 1 spsk. groft salt
- 1 citron (øko)
- timian, oregano, rosmarin (2 spsk. hakket af hver)
- evt. 1 fed hvidløg
- salt og peber
Salat:
- ¾- 1 kg nye kartofler
- 250 g grønne bønner
- 400 g blandede tomater
- 1 rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing:
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. ahornsirup (eller honning)
- 2 spsk. citronsaft
- 3 spsk. jomfruolivenolie
Sådan gør du:
- Rids sværen i rudemønster helt ned til kødet, og gnid salt ned mellem sværene. Skær en lomme ind i kødet fra begge ender.
- Vask citronen, og riv skallen. Skyl krydderurterne, og hak dem. Bland det sammen med lidt salt og peber og evt. knust hvidløg, og fyld det ind i lommen i kødet. Bind stegen sammen med kødsnor, og læg den i en bradepande, der passer i størrelsen.
- Sæt den i en kold ovn, tænd på 200 grader, og steg i ca. 1½ time for ribbensteg og 2½ time for nakkekam. Er sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
- Salat: Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem i velsaltet vand i 8 min. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække møre under låg i ca. 8 min. Skyl kartoflerne i koldt vand, og dryp godt af.
- Nip bønnerne, og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 min. Læg dem straks i iskoldt vand, og dryp dem af i en sigte. Skyl tomaterne, og skær dem i halve eller kvarter. Pil rødløget, og snit det fint. Skyl og tør persillen, og pluk bladene af stilkene.
- Pisk dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, grøntsager og persilleblade med dressingen. Smag til med salt og peber, og anret i en skål.