Sønderjysk 'brødtorte' – rugbrødslagkage
Smid ikke rugbrød ud, men brug resterne i en fantastisk rugbrødlagkage.
8
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 5 æg
- 100 g rørsukker
- 100 g brun farin
- 1 spsk kakao
- 4 spsk maizena
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smuldret rugbrød.
- Kagecreme:
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- 2 æggeblommer
- 1½ spsk Maizena
- 25 g sukker
- Korn fra ½ stang vanilje.
- Afslutning:
- 2 dl piskefløde
- solbærsyltetøj
- revet mørk chokolade.
Sådan laver du rugbrødslagkage:
- Lagkagebunde:
- Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen.
- Pisk kakao i.
- Bland Maizena og bagepulver, sigt det ned i dejen og bland.
- Bland rugbrødet i.
- Bag i en springform smurt med smør og drysset med rasp. Bag ved ca. 150 grader i ca. 25-30 min. i varmluftsovn eller 160 grader uden varmluft.
- Afkøl kagen – evt. i køleskabet.
- Kagecreme:
- Bland alle ingredienser i en gryde og varm op under omrøring indtil det begynder at tykne.
- Tag gryden fra varmen, pisk kraftigt, skrab cremen over i en skål og sæt den på køl.
- Afslutning:
- Pisk fløden til et let skum.
- Bland 1/3 af flødeskummet i kagecremen.
- Flæk kagen til to bunde.
- Fordel cremen på den nederste bund.
- Smør syltetøj på undersiden af den øverste bund.
- Læg bundene sammen.
- Fordel resten af flødeskummet ovenpå kagen og riv så chokolade direkte ned oven på kagen.
- Pynt evt. med citron-melisseblade eller lignende.
- Prøv også moderne rugbrød med svedjerug