Pinzimonio – sprøde grøntsager med olivenolie
Blandede grøntsager skåret ud i mundrette stykker. F.eks. bladselleri, kinaradise, agurker, gulerødder, broccoli, blomkål, peberfrugt, nye persillerødder og pastinakker. Beregn ca. 8-10 blandede stave pr. person.
4
Ingredienser
- 4-6 spsk ekstra jomfruolivenolie
- ½ - 1 tsk knust flagesalt.
- Italiensk bønnecreme:
- 1,5 dl tørrede hvide, bønner, lagt i blød i koldt vand natten over
- 4 dl vand
- 1 knsp piri piri chiliflager
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 rosmarinkviste
- ½ dl grøntsagsbouillon – kogende vand med ¼ tsk bouillonpulver
- 2 spsk olivenolie eller 1 spsk olivenolie og 1 spsk smør
- ½ økocitron, fintrevet skal og saft
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2-3 kviste frisk oregano, kun bladene, finthakkede
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: ristet rugbrød og sprøde grøntsager.
Sådan laver du grønsagssnack
- Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker og servér med olie og salt.
- Italiensk bønnecreme
- Kassér udblødningsvandet og kog bønnerne i 4 dl vand sammen med chili, tomatpuré og rosmarinkviste. Tilsæt evt. mere vand undervejs om nødvendigt. Bønnerne skal koge 1-1 ½ time og vandet skal koges ind, så det knapt dækker bønnerne. Fjern rosmarinen.
- Blend bønnerne og kogevandet. Tilsæt lidt af grøntsagsbouillonen til du har en cremet masse. Det gøres nemmest med en stavblender.
- Varm olien – eller olie og smør – i en gryde, tilsæt hvidløg og oregano, svits et minuts tid og tilsæt bønnepuréen. Tilsæt gradvist mere grøntsagsbouillon og lad det simre 8-10 min, mens du rører i det hele tiden. Det skal ende med at være en lind puré, så brug bouillonen til at justere med.
- Smag til med citronskal- og saft, salt og peber. Servér bønnecremen lun sammen med grøntsagsstængerne og ristet rugbrød.