Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade
Sådan bager du de sprøde mandelkager med jordbær - når kagerne er bagt skal de sækkes med chokolade. Ved servering pynter du med luftigt flødeskum & friske jordbær. Du kan bage disse sprøde mandelkager nogle dage før, de skal serveres, og opbevare dem i en lufttæt kagedåse. Så er det hurtigt at lave denne nemme dessert.
Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 20 små kager:
- 50 g mandler
- 250 g mel
- 140 g smør, blødt
- 100 g flormelis
- 1 æg
- Topping:
- 75 g mørk chokolade
- 1 bakke jordbær
- 2½ dl piskefløde
- 1½ spsk flormelis
- evt vaniljekorn fra
- ½ vaniljestang
- ½ dl hakkede pistaciekerner.
Sådan laver du mandelkager med jordbær og chokolade
- Blend mandlerne til fint mel. Ælt mandelmel, hvedemel og blødt smør sammen med flormelis og æg.
- Sæt dejen i køleskabet i 40 min. Drys mel på bordet, og rul dejen ud. Udstik runde kager i cirka 6 cm i diameter eventuelt med buer/bølger på kanten.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, bag ved 200 grader i ca. 5 minutter, og afkøl på en rist.
- Topping: Knæk chokoladen groft, og smelt det i en skål over vandbad. Kom smeltet chokolade på hver kage, og lad det stivne.
- Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Pisk fløden til skum, og rør med lidt flormelis og eventuelt vanilje.
- Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt toppe på mandelkagerne. Kom jordbær på toppen, og drys med pistaciekerner.
- Anret kagerne på et fad, og server dem til kaffe eller te.
10 skønne opskrifter med jordbær
-
Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade
-
Rabarber-jordbær-islagkage
-
Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast
-
Eton mess med jordbær og hyldeblomst
-
Jordbær-ispinde med mørk chokolade
-
Salat med jordbær, balsamico og hyldeblomst
-
Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa
-
Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille