Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade

Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade

Sådan bager du de sprøde mandelkager med jordbær - når kagerne er bagt skal de sækkes med chokolade. Ved servering pynter du med luftigt flødeskum & friske jordbær. Du kan bage disse sprøde mandelkager nogle dage før, de skal serveres, og opbevare dem i en lufttæt kagedåse. Så er det hurtigt at lave denne nemme dessert.

Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 20 små kager:
  • 50 g mandler
  • 250 g mel
  • 140 g smør, blødt
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
  • Topping:
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 bakke jordbær
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ spsk flormelis
  • evt vaniljekorn fra
  • ½ vaniljestang
  • ½ dl hakkede pistaciekerner.

Sådan laver du mandelkager med jordbær og chokolade

  1. Blend mandlerne til fint mel. Ælt mandelmel, hvedemel og blødt smør sammen med flormelis og æg.
  2. Sæt dejen i køleskabet i 40 min. Drys mel på bordet, og rul dejen ud. Udstik runde kager i cirka 6 cm i diameter eventuelt med buer/bølger på kanten.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, bag ved 200 grader i ca. 5 minutter, og afkøl på en rist.
  4. Topping:  Knæk chokoladen groft, og smelt det i en skål over vandbad. Kom smeltet chokolade på hver kage, og lad det stivne. 
  5. Nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Pisk fløden til skum, og rør med lidt flormelis og eventuelt vanilje.
  6. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt toppe på mandelkagerne. Kom jordbær på toppen, og drys med pistaciekerner.
  7. Anret kagerne på et fad, og server dem til kaffe eller te.