Sukkerkringler
Ren sukret julenostalgi, som appelerer både til børn og voksne. Se her, hvordan du bager de klassiske sukkerkringler
Ca. 20 mindre kringler
Ingredienser
- 2 ½ dl mælk
- ½ tsk salt
- 2 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- 25 g gær
- 1 æg
- 100 g smeltet smør
- Ca 500 g hvedemel
- Æg til pensling
- Perlesukker til at drysse kringlerne.
Sådan bager du sukkerkringler
- Lun mælken, og kom den i en skål med salt, sukker, kardemomme og gær. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt æg, smør og hvedemel og ælt dejen blank, smidig og glat.
- Lad dejen hvile tildækket i ca 1 ½ time, indtil den har hævet til dobbelt størrelse.
- Slå dejen ned, og del den i ca 18-20 dele.
- Rul hver del til en pølse på ca 1 cm’s bredde og form en kringle ved at fæstne dejpølsens ender på midten af stykket.
- Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker.
- Bag kringlerne ved 225 grader i ca 6 min til de er gyldne og let hævede. Spis med det samme.