Svampetærte med spinat og bacon
Efterårets mange svampe smager herligt i en tærte. Prøv denne med version med spinat og bacon, der både smager godt og er nem at lave.
4 personer
Ingredienser
- 125 g koldt smør
- 200 g hvedemel
- 1 æg
- 1 løg
- 65 g spinat
- 150 g bacon i tern
- 500 g blandede svampe, f.eks. alm. champignon og portobello
- smør eller olie til stegning
- 3 æg
- 200 g cremefraiche
- 1 dl fløde
- 100 g revet gruyere eller anden god ost
Sådan gør du:
- Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Pisk ægget, og saml dejen med det. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform.
- Lad den hvile i køleskabet i en halv time. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter i en 180 grader varm ovn.
- Pil og hak løget. Skyl spinaten grundigt, og sautér den på en tør pande, til den falder sammen. Lad den dryppe af, og klem ekstra vand ud. Hak den groft.
- Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Sautér dem på samme pande, til de tager farve.
- Pisk æg, cremefraiche, fløde, salt og peber sammen, og rør så revet ost, løg, spinat og svampe i. Fordel fyldet på den forbagte bund, og bag tærten ved 180 grader alm. varme i cirka 30-35 minutter, til den er fast og gylden.