Tærte med brombær og hyldebærgelé
Denne sensommertærte er lavet med lækkert mascarponefyld og brombær. Tærten er toppet med hyldebærgelé, der både smager herligt og ser smukt ud.
6 personer
Ingredienser
Dej:
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- evt. koldt vand
Fyld:
- 3 æg
- 250 g mascarpone
- 2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
- 1 tsk. vaniljesukker
- 75 g sukker
- 250 g brombær
- 2 dl hyldebærgelé (se nederst på siden)
Tilbehør:
- flødeskum
Sådan gør du:
- Dej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Udrul dejen, og fór en smurt tærteform på 24 cm med dejen.
- Fyld: Pisk æggene sammen med mascarpone, citronskal, vaniljesukker og sukker. For
- del det i tærteformen. Skyl og afdryp brombærrene, og fordel dem over.
- Bag tærten ca. 50 min. ved 175 gr., til den er gylden. Afkøl tærten.
- Smelt geléen i en lille gryde, og fordel den med en ske over tærten. Stil tærten i køleskab en times tid, til geléen er stivnet.