Tærte med granatæble, pistacier og blodgrape
Drop den sædvanlige æbletærte, og mød op med en visuel bombe af en frugttærte.
Tærte med granatæble, pistacier og blodgrape
(8-10 pers.)
Mørdej:
125 g smør
1 nip salt
100 g flormelis
250 g mel
2 æggeblommer
2 spsk. vand
lidt smør og sukker til formen
Fyld:
1 blodgrape, skåret i både, uden skind og kerner
1 spsk. sukker
kerner fra 1-2 granatæbler (alt efter størrelse)
75 g grønne pistacier, groft hakket
50 g mandler, groft hakket
1 spsk. akaciehonning
Creme:
3,5 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
korn fra 1 stang vanilje
revet skal af 1 citron, ikke overfladebehandlet
1. Ælt smør, salt og flormelis sammen. Tilsæt mel og æggeblommer. Saml dejen med vand. Ælt ikke dejen for meget, kun til den hænger sammen. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 1 time.
2. Smør en tærteform (ca. 22 cm i diameter) med smør, og drys med sukker. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i tærteformen. Beklæd tærten med bagepapir, og fyld op med tørrede bønner. Bag den ved 200 grader i ca. 30 min. Lad tærten køle helt af.
3. Mariner grapefrugtskiverne i sukkeret i en halv times tid. Bland derefter granatæblekernerne med grapefrugten.
4. Pisk alle ingredienser til cremen sammen til skum. Fordel cremen over tærtebunden, og dekorer med frugt og nødder. Afslut ved at dryppe akaciehonning over kagen.
► SE OGSÅ: Nøddetærter med bærskum
► SE OGSÅ: Limetærte med marengs
► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel