Tærte

Tærte med granatæble, pistacier og blodgrape

Drop den sædvanlige æbletærte, og mød op med en visuel bombe af en frugttærte.

Tærte med granatæble, pistacier og blodgrape

(8-10 pers.)

Mørdej:

125 g smør

1 nip salt

100 g flormelis

250 g mel

2 æggeblommer

2 spsk. vand

lidt smør og sukker til formen

Fyld:

1 blodgrape, skåret i både, uden skind og kerner

1 spsk. sukker

kerner fra 1-2 granatæbler (alt efter størrelse)

75 g grønne pistacier, groft hakket

50 g mandler, groft hakket

1 spsk. akaciehonning

Creme:

3,5 dl piskefløde

1 spsk. flormelis

korn fra 1 stang vanilje

revet skal af 1 citron, ikke overfladebehandlet

1. Ælt smør, salt og flormelis sammen. Tilsæt mel og æggeblommer. Saml dejen med vand. Ælt ikke dejen for meget, kun til den hænger sammen. Lad dejen hvile i køleskab i mindst 1 time.

2. Smør en tærteform (ca. 22 cm i diameter) med smør, og drys med sukker. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i tærteformen. Beklæd tærten med bagepapir, og fyld op med tørrede bønner. Bag den ved 200 grader i ca. 30 min. Lad tærten køle helt af.

3. Mariner grapefrugtskiverne i sukkeret i en halv times tid. Bland derefter granatæblekernerne med grapefrugten.

4. Pisk alle ingredienser til cremen sammen til skum. Fordel cremen over tærtebunden, og dekorer med frugt og nødder. Afslut ved at dryppe akaciehonning over kagen.


► SE OGSÅ: Nøddetærter med bærskum

► SE OGSÅ: Limetærte med marengs

► SE OGSÅ: Nøddetærter med karamel