Tærte med asparges

Tærte med ricotta, mandler dild og asparges

Forår er lig med asparges

4

Ingredienser

  • TÆRTEDEJ:
  • 200 g hvid hvedemel
  • 100 g ricotta
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt
  • FYLD:
  • 300 g grønne asparges
  • 25 g snittede mandler
  • fintskåret dild
  • 3 æg
  • 100 g ricotta
  • 1 dl minimælk
  • salt, friskkværnet peber
  • 15 g fintreven
  • parmesanost

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen og læg den koldt en times tid. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, løs bund og 22 cm i diameter med dejen. Du kan også bruge en firkantet form 22 x 22 cm som på billedet. Sæt tærten i køleskabet 1 times tid og prik bunden. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen og hæld cremen i tærtebunden. Skær aspargesene til, så de passer i størrelse, læg dem på cremen og drys ost på. Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til fyldet føles fast. Server den lun med en skål blandede salater.
  2. Energi pr. person: 390 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%