Tærte med ricotta, mandler dild og asparges
Forår er lig med asparges
4
Ingredienser
- TÆRTEDEJ:
- 200 g hvid hvedemel
- 100 g ricotta
- 100 g smør
- 1 tsk salt
- FYLD:
- 300 g grønne asparges
- 25 g snittede mandler
- fintskåret dild
- 3 æg
- 100 g ricotta
- 1 dl minimælk
- salt, friskkværnet peber
- 15 g fintreven
- parmesanost
Sådan gør du:
- Ælt dejen sammen og læg den koldt en times tid. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, løs bund og 22 cm i diameter med dejen. Du kan også bruge en firkantet form 22 x 22 cm som på billedet. Sæt tærten i køleskabet 1 times tid og prik bunden. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen og hæld cremen i tærtebunden. Skær aspargesene til, så de passer i størrelse, læg dem på cremen og drys ost på. Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til fyldet føles fast. Server den lun med en skål blandede salater.
- Energi pr. person: 390 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%