Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce
Skøn opskrift på Danmarks national ret: Stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk på en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden - eller til en hyggelig valgaften. Her får du opskriften på verdens måske bedste stegte flæsk, som selvfølgelig er med persillesauce til.
4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
Stegt flæsk med persillesauce
- 750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
- salt og peber
Persillesauce:
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl kogende mælk
- 3-4 spsk. hakket persille
- ½ tsk. sukker
Tilbehør:
- kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder
Sådan laver du stegt flæsk
- Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
- Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
- Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
- Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
- Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder