Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce

Verdens bedste stegt flæsk med persillesauce

Skøn opskrift på Danmarks national ret: Stegt flæsk med persillesovs. Det er faktisk ikke besværligt at lave en god gang stegt flæsk på en aften, hvor du bare vil gå all in på mormor-maden - eller til en hyggelig valgaften. Her får du opskriften på verdens måske bedste stegte flæsk, som selvfølgelig er med persillesauce til.

4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

Stegt flæsk med persillesauce

  • 750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver
  • salt og peber

Persillesauce:

  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl kogende mælk
  • 3-4 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. sukker

Tilbehør:

  • kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

Sådan laver du stegt flæsk

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side.
  2. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.
  5. Servér med kogte kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder

TIP:

De fleste er gode til at bruge alt og peber, men også et lille drys sukker er med til at afrunde saucen.