Æblekompot med jordskokker
Et nyt indslag på julebordet, der spiller godt op til anden.
Ingredienser
- 400 g jordskokker
- 2 skalotteløg
- 3-4 æbler
- lidt olivenolie
- salt og peber
- ¼ citron, saft heraf
- 3 spsk hakket persille eller purløg.
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre tern. Pil skalotteløg, hak dem fint, og skær æblerne i tern.
- Steg jordskokkerne let møre i en gryde med olivenolie. Det tager ca. 5 min. Tilsæt skalotteløg og æbler, og lad det stege sammen 2 min. Læg låg på gryden, og skru ned for varmen, og lad det simre ca. 5 minutter, til æblerne er møre. Krydr med salt, friskkværnet peber, lidt citronsaft og hakket persille eller purløg.
- Servér æblekompotten med jordskokker til andestegen, det er et godt alternativ til det traditionelle æble-sveske-tilbehør.
- FIND flere lækre juleopskrifter her