Nem aspargestærte du hurtigt kan lave
Nem tærte med asparges - brug færdig butterdej til tærtebunden, så har du en lækker tærte til frokost eller aftensmad på ingen tid. Her får du opskriften:
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 6 plader butterdej, optøet
- 2 spsk mel
- 600 g tynde grønne asparges
- 4 spsk cremefraiche
- 4 æggeblommer
- 2 spsk dijonsennep
- 100 g + 100 g revet ost, f.eks. Comté
- Til servering: grøn salat
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200 grader. Rul hver plade butterdej ud på et bord drysset med mel i et rektangel på ca. 20x20 cm. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skær 1,5 cm brede strimler af de to overskydende plader butterdej, og klem dejstrimlerne fast oven på de fire butterdejsplader som “kant”, brug en gaffel til hjælp.
- Sæt tærtebundene i ovnen, og lad dem bage i 10 min.
- Skær enderne af de grønne asparges.
- Bland cremefraiche, æggeblommer og sennep sammen. Rør de 100 g af osten i. Fordel ostemassen på de bagte tærtebunde, og drys den overskydende ost over.
- Fordel aspargeserne ud over tærten. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den yderligere 15-20 min. Servér med en grøn salat.
- Tip: Hvis asparges ikke er i sæson kan du bruge andre slags grøntsager som fyld i tærten. F.eks. broccolibuketter, forårsløg eller tynde porrer.