Bagt aubergine i tomatsauce: Melanzane a la Parmigiana

Bagt aubergine i tomatsauce: Melanzane a la Parmigiana

Bagt aubergine i tomatsauce med ost. Åh, jeg smelter af lykke. Det her er det første, jeg bestiller, når jeg er i Italien. Og heldigvis er det nemt at lave selv, for så tit er jeg alligevel ikke i Italien. Desværre.

4

Total:45 minutter

Aubergine:

  • 2 auberginer
  • salt olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpure
  • salt og peber
  • 400 g mosede tomater
  • lidt tørret oregano
  • 1 nip sukker
  • lidt basilikum, finthakket
  • 1 dl parmesan, revet
  • 1 frisk mozzarella
  • lidt basilikum

Aubergine:

  1. Skær auberginerne i skiver. Drys dem med lidt salt, og lad dem trække i 10-15 minutter.
  2. Dup dem tørre med køkkenrulle, og steg dem i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande, evt. ad flere omgange, til de er gyldne.

Tomatsauce:

  1. Hak hvidløg. Sauter hvidløg og tomatpure i olivenolie i en varm gryde. Krydr med salt og peber.
  2. Kom mosede tomater på, lad det simre i 5-10 minutter.
  3. Tilsæt oregano, sukker og lidt hakket basilikum.
  4. Kog op, og smag til med salt og peber igen. Anret aubergine og tomatsauce lagvis i et ovnfast fad. Afslut med tomatsauce.
  5. Drys med parmesan, og top til sidst med brud af mozzarella. Bag ved 200 grader i 15- 20 minutter. Top med baslikum.