Blommerelish med citron, chili og ingefær
Pifter et hvert måltid op. Sylt med havens æbler, eller køb dejlige økologiske blommer hos grønthandleren, så har du altid noget lækkert til maden.
1
Ingredienser
- 500 g blommer, skåret i tynde både
- 150-200 g lys rørsukker
- fintrevet skal fra 2 økologiske, usprøjtede citroner
- en stor spsk. friskrevet ingefær
- 1 finthakket ikke alt for stærk rød chilifrugt
- en slat vand
- et drys salt.
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i gryden og kog til noget af væsken er fordampet, og det har en god, kraftig konsistens.
- Blommestykkerne skal ikke koge til mos, men være rimelig hele, møre og ligge i meget væske, når relishen er færdig.
- Smag dig frem med hensyn til sukkermængden, som afhænger af blommernes sødme.
- Hæld kompotten på et skoldet, atamonskyllet glas og luk til med det samme.
- Relishen kan bruges til vildt, fjerkræ eller julefrokosten, hvor den passer både til rullepølsen og kraftig ost.