Brune kager: fryseegnede
Lav evt. en dobbeltportionog frys dejen til brunkager iruller – så er det nemtat bage flere brunkager, nårkagedåsen er tom.
(ca. 120 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time.
- Hviletid: 1 døgn
- Bagetid: 8 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 tsk potaske
- 1 spsk varmt vand
- 125 g smør
- 100 g sirup
- 75 g sukker
- 50 g farin
- 250 g hvedemel
- 1 tsk st. kanel
- 1/2 tsk st. ingefær
- 1/2 tsk st. nelliker
- 1/2 tsk allehånde
- 75 g hakkede smuttede mandler
- 25 g hakket sukat
- Rør potaske ud med vand. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde under omrøring og rør potasken i.
- Hæld det over i en stor skål og lad det køle lidt af. Bland mel og de øvrige ingredienser godt sammen og rør det i sukkermassen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den glat. Del den i 2 stykker og form dem til ca. 4 cm tykke pølser.
- Pak dem ind og læg dem i køleskabet min. 1 døgn.
- Skær dejen i tynde skiver med en skarp kniv og læg dem på bageplader med bagepapir.
- Bag dem ca. 8 min. ved 180 grader. Lad dem afkøle på en rist og læg dem i kagedåser.
Julens bedste småkager
12 skønne opskrifter på julens lækreste kager
PRØV OGSÅ:Jødekager&Fedtebrød med romglasur