Grillet fisk med spidskål og peberfrugtkompot
Tænd grillen og kom fisk på i stedet for kød. Her i selskab med spidskål og peberfrugte kompot.
4
Ingredienser
- 700-800 g fisk med skind, f.eks. rødfisk, dorade eller multe
- 2 røde peberfrugter
- 2-3 skalotteløg
- 1½ spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk æbleeddike eller sherryvineddike
- 1 spsk rørsukker
- salt og peber
- ½ spidskål
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- lidt citronsaft og ½ tsk revet citronskal
- kørvel eller basilikum.
Sådan laver du grillet fisk
- Skær fisken i portionsstykker og rids skindet et par gange med en skarp kniv.
- Halvér peberfrugterne, fjern stilk og kerner og skær peberfrugterne i små tern. Snit skalotteløg i mindre stykker og steg dem møre i en gryde med lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og peberfrugter, og lad det simre ved jævn varme til peberfrugterne er møre. Hæld eddike og rørsukker ved, og lad det simre under låg i 5-10 min ved svag varme. (Hold øje med at det ikke brænder på). Krydr med salt og peber.
- Snit spidskålen i tynde strimler. Kom lidt olivenolie i en gryde og steg spidskålen ved svag varme (uden at brune det). Når kålen er mør, og stadig lidt sprød krydres den med salt, peber, revet citronskal og citronsaft.
- Steg fisken i lidt olivenolie på en pande med skindsiden nedad ca. 5 min. og 2 min på den anden side. Pres let på fisken med en paletkniv så skindet kommer i kontakt med stegepanden. Det gør at skindet bliver gyldent og sprødstegt.
- Anret fisken sammen med spidskål, peberfrugtkompot og lidt plukkede krydderurter, f.eks kørvel. Spis evt. nye kartofler til.
- Prøv også gazpacho med rejer og dild