Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer
Rest: Havregrød. Ofte har vi havregrød tilbage fra morgenmaden. Har du også det, så gem den, og lav de skønneste pandekager.
2 personer
Total:10 minutter
Ingredienser
- 2-3 blommer
- 2 spsk flydende honning eller ahornsirup
- 4 dl havregrød (f.eks. fra dagen før)
- 1 dl mælk (mere hvis behov)
- 2 spsk sukker
- 3 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1-2 tsk stødt kardemomme
- lidt olie
Sådan gør du:
- Skær blommerne i mundrette stykker, og kassér stenene.
- Vend blommerne med honning.
- Pandekager: Pisk havregrøden sammen med mælk og sukker (du kan lune den en smule, hvis den er for stiv).
- Pisk æg i, og kom bagepulver og kardemomme i.
- Steg 6-8 pandekager i lidt olie på en varm pande.
- Servér med blommer evt. sirup eller honning.