Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer

Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer

Rest: Havregrød. Ofte har vi havregrød tilbage fra morgenmaden. Har du også det, så gem den, og lav de skønneste pandekager.

2 personer

Total:10 minutter

Ingredienser

  • 2-3 blommer
  • 2 spsk flydende honning eller ahornsirup
  • 4 dl havregrød (f.eks. fra dagen før)
  • 1 dl mælk (mere hvis behov)
  • 2 spsk sukker
  • 3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk stødt kardemomme
  • lidt olie

Sådan gør du:

  1. Skær blommerne i mundrette stykker, og kassér stenene.
  2. Vend blommerne med honning.
  3. Pandekager: Pisk havregrøden sammen med mælk og sukker (du kan lune den en smule, hvis den er for stiv).
  4. Pisk æg i, og kom bagepulver og kardemomme i.
  5. Steg 6-8 pandekager i lidt olie på en varm pande.
  6. Servér med blommer evt. sirup eller honning.

Tip:

Vil du undgå at søde med sukker i dine pandekager, kan du mose 1-2 modne bananer i. Eller komme finthakkede dadler i. Begge dele søder dejligt.