Kalkun-lasagne

Kalkun-lasagne

Mættende, varm og nærende lasagne – og helt uden pasta. Den har vi nemlig erstattet med aubergine. Til gengæld er der chokolade i.

Kalkun-lasagne til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Kalkunlasagne
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk karry
  • 2 pakker hakket kalkun (eller kylling)
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk kanel
  • 3 forårsløg
  • 1 squash
  • 2 spsk. Tamari-soja (eller en anden soja)
  • 40 g mørk chokolade 85% kakao
  • 2 dåser hakkede tomater eller et stort glas tomatsauce/pastasauce
  • 1 dåse tomatpure
  • lidt salt
  • 2 auberginer
  • 200 g revet ost (max 16%)

Sådan laver du kalkun-lasagne

  1. Svits fintsnittet hvidløg i olie med karry.
  2. Tilsæt kød og krydderier, og lad det simre ca 5-8 min., mens du rører.
  3. Snit forårsløgene og riv squashen groft. Tilsæt grøntsagerne til kødet, rør rundt i gryden og tilsæt så soja, chokolade, hakkede tomater og tomat pure. Lad det simre under låg ca. 10 min., og smag til med salt.
  4. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver.
  5. Dæk et ildfastfad med bagepapir, og fordel kødsovs i bunden, dæk med aubergine og drys med ost. Gentag med to lag mere, og slut af med revet ost.
  6. Bag lasagnen i ovnen ved 200° i ca 45-50 min.
  7. Server med salat til – fx feldtsalat, cherrytomater, fint hakket rødløg og ristede mandler, vendt i olivenolie og citronsaft.
  8. (600 kcal inkl. salat)
  9. Prøv også:
  10. Lammeculotte med kikærtepesto
  11. Sund morgenmad: Klatkager med banan & peanutbutter
  12. Sund frokost: Rugbrødsmad med kyllingebryst