Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie

Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie

Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.

2 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 300 g kogte kartofler
  • ½-1 squash (eller en rest kogte grøntsager)
  • olivenolie
  • salt
  • 6-7 æg
  • 1 håndfuld ost, revet
  • 1 fed hvidløg, revet
  • salt og peber
  • en håndfuld krydderurter
  • 1-1½ dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler og grønt i grove stykker. Steg begge dele i olivenolie på en lille, varm pande. Krydr med salt.
  2. Pisk æggene sammen med ost og lidt revet hvidløg. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld æggemassen på panden, og lad æggekagen stege ved middelvarme, læg evt. låg på, eller sæt den i ovnen ved 200 grader, så går det hele lidt hurtigere. Husk, at din pande skal kunne tåle ovn.
  4. Krydderurteolie: Blend krydderurter med olivenolie, og krydr med salt. Sigt blandingen.
  5. Servering: Servér æggekagen med krydderurteolie og gerne krydderurter samt evt. rugbrød.

Tip:

Brug gerne en blanding af flere krydderurter. De fleste ”bløde” urter er gode. F.eks. basilikum, kørvel, purløg, persille, oregano eller måske endda dild.