Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie
Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.
2 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 300 g kogte kartofler
- ½-1 squash (eller en rest kogte grøntsager)
- olivenolie
- salt
- 6-7 æg
- 1 håndfuld ost, revet
- 1 fed hvidløg, revet
- salt og peber
- en håndfuld krydderurter
- 1-1½ dl olivenolie
- salt
Sådan gør du:
- Skær kartofler og grønt i grove stykker. Steg begge dele i olivenolie på en lille, varm pande. Krydr med salt.
- Pisk æggene sammen med ost og lidt revet hvidløg. Krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen på panden, og lad æggekagen stege ved middelvarme, læg evt. låg på, eller sæt den i ovnen ved 200 grader, så går det hele lidt hurtigere. Husk, at din pande skal kunne tåle ovn.
- Krydderurteolie: Blend krydderurter med olivenolie, og krydr med salt. Sigt blandingen.
- Servering: Servér æggekagen med krydderurteolie og gerne krydderurter samt evt. rugbrød.