Hjemmelavet rødkål med balsamico
Jeg bruger altid andefedt, fordi det giver rødkålen en dejlig dyb smag og en flot glans.
Til seks personer:
1 rødkål, uden stok og skåret tyndt
4 spsk andefedt (alternativt smør)
1 helt løg
4 dl rødvin
100 g brun farin
1 kanelstang
10 hele nelliker
5 kapsler kardemomme
4 spsk ribsgelé
1 dl eddike balsamico
salt og friskkværnet peber.
Annonse
Svits rødkålen i andefedtet ved mellemvarme, til den skinner – den må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre 2 timer.
Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag også, om der skal lidt ekstra balsamico i.
Julens klassiske opskrifter
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
-
Confit de canard
-
Andesteg med det hele – syltet rødkål, sauce og kartofler
-
Andesteg med timiansky
-
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Julesauce med gastrik
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Klassisk risengrød med kanelsukker
-
Risalamande og kirsebærsauce
-
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter