Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål
Christian Bitz og kok Claus Holm går sammen i køkkenet for at lave sund mad. En opskrift af Christian Bitz og Claus Holm.
Ingredienser
- Kylling:
- 4 kyllingebryster, i tynde strimler
- 1 spsk ingefær, hak fint
- 1 chili, hak fint
- lidt soja
- 2 spsk olivenolie
- 2 lime, saften heraf
- ¼ bundt friske urter, f.eks. kori-
- ander eller basilikum, del i blade
- Æggepandekage:
- olivenolie til stegning
- 8 friske æg
- lidt chili, hak fint
- salt og peber
- Hvidkålssalat:
- ½ hvidkål, snit meget tyndt
- 50 g mandler, rist og hak groft
- lidt frisk ingefær, hak fint
- 1 økologisk citron/appelsin, saft og skal heraf
- lidt akaciehonning
Sådan gør du
- Kylling:
- Mariner kyllingestrimlerne med ingefær, chili og soja i 5 minutter – gerne i længere tid i køleskabet.
- Sæt en pande med olivenolie på komfuret, og varm op. Kom kyllinge-strimlerne på panden, og steg dem hårdt. Vend kyllingen med limesaft, og krydr evt. med salt, peber og friske urter. Stil de stegte kyllingestrimler til side, mens du laver æggepandekagerne.
- Æggepandekage:
- Sæt en pande, der passer i størrelsen til 2 æg, på komfuret. Kom lidt olivenolie på
- panden, og varm op. Slå æggene ud på panden, rør lidt rundt, krydr med salt, peber og chili. Vend som en pandekage, og steg på den anden side. Gentag med de sidste 3 pandekager.
- Hvidkålssalat:
- Bland alle ingredienserne i en skål umiddelbart inden servering. Kom salaten på en åben pandekage, og top med kyllingestrimler.