Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål

Æggepandekage med stærk kylling og hvidkål

Christian Bitz og kok Claus Holm går sammen i køkkenet for at lave sund mad. En opskrift af Christian Bitz og Claus Holm.

Ingredienser

  • Kylling:
  • 4 kyllingebryster, i tynde strimler
  • 1 spsk ingefær, hak fint
  • 1 chili, hak fint
  • lidt soja
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 lime, saften heraf
  • ¼ bundt friske urter, f.eks. kori-
  • a­nder eller basilikum, del i blade
  • Æggepandekage:
  • olivenolie til stegning
  • 8 friske æg
  • lidt chili, hak fint
  • salt og peber
  • Hvidkålssalat:
  • ½ hvidkål, snit meget tyndt
  • 50 g mandler, rist og hak groft
  • lidt frisk ingefær, hak fint
  • 1 økologisk citron/appelsin, saft og skal heraf
  • lidt akaciehonning

Sådan gør du

  1. Kylling:
  2. Mariner kyllingestrimlerne med ingefær, chili og soja i 5 minutter – gerne i længere tid i køleskabet.
  3. Sæt en pande med olivenolie på ko­mfuret, og varm op. Kom kyllinge-stri­mlerne på panden, og steg dem hårdt. Vend kyllingen med limesaft, og krydr evt. med salt, peber og friske urter. Stil de stegte kyllingestrimler til side, mens du laver æggepandekagerne.
  4. Æggepandekage:
  5. Sæt en pande, der passer i størrelsen til 2 æg, på komfuret. Kom lidt olivenolie på
  6. panden, og varm op. Slå æggene ud på panden, rør lidt rundt, krydr med salt, peber og chili. Vend som en pandekage, og steg på den anden side. Gentag med de sidste 3 pandekager.
  7. Hvidkålssalat:
  8. Bland alle ingredie­nserne i en skål umiddelbart inden servering. Kom salaten på en åben pandekage, og top med kyllingestrimler.