Pizza på grill: Sprød kartoffelpizza med asparges og gedeost
Har du en grill med låg, så kast dig ud i pizzabageriet. Pizza smager fantastisk, når den er lavet på grill. Få her opskriften til en lækker kartoffelpizza med ost og grønne asparges. TIP: Hvis du griller ofte, kan det klart anbefales at få fat i en pizzasten. Ellers kan du bruge små ovnfaste fade, som kok Louisa Lorang har gjort her.
2
Ingredienser
Pizza grunddej:
- 25 g gær
- 1 ½ dl vand, lunet (ca. 37 grader)
- 1 tsk salt
- ½ tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
- ca. 250 g hvedemel mel til udrulning
Topping / fyld:
- 200 g fed cremefraiche
- 100 g blød gedeost
- 2-3 nye kartofler, i tynde skiver
- 250 g grønne asparges
- olivenolie
- salt
Desuden
- 1-2 håndfulde friske ærter
- 2 skole agurker, i tynde skiver
- lidt ærteskud, plukket
- olivenolie
- lidt usprøjtet citronskal, revet
- salt og peber
- Dej: Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
- Forvarm grillen. Varm bagesten eller grillfad op på den varme grill.
- Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på et meldrysset bord.
- Topping: Smør pizzaerne med cremefraiche, og top dem med brud af gedeost. Læg kartoffelskiverne oven på osten. Knæk enderne af aspargesen af, og kassér dem. Flæk evt. aspargesene, og top dem på pizzaerne. Dryp med olie, og krydr med salt.
- Bag dem straks på den varme plade i grillen under låg, til de er gennembagte og gyldne.
- Servering: Top de bagte pizzaer med ærter, agurk, ærteskud, olivenolie, citronskal, salt og peber.
5 fantastiske opskrifter på pizza & den perfekte pizzadej
-
Den bedste pizzadej
-
Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie
-
Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
-
Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
-
Pizza med løg, svampe, blåskimmelost og sorte oliven
-
Sød pizza med mascarpone, ferskner, hindbær og hvid chokolade