Svinekotelet med hvide asparges, brunet citronsmør og kapers
Hvide asparges kræver lidt mere tilberedning end grønne, men smagen er uovertruffen.
4
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 svinekoteletter
- salt og peber
- 1 kg hvide asparges
- 100 g smør
- saft og skal af 1 citron
- 1 glas kapers
- 5 forårsløg
- kogte nye kartofler til servering
Sådan laver du svinekotelet med asparges
- Skræl de hvide asparges og flæk dem, hvis de er meget tykke (det er altid en god idé at gå efter de tykkeste asparges).
- Steg svinekoteletterne i lidt smør i ca. 10 min på hver side. Drys med salt og peber og lad dem hvile frem til servering.
- Steg de hvide asparges gyldne på den ene side. Smelt resten af smørret ved og lad det blive brunt og nøddeduftende. Tilsæt citronskal og –saft, kapers samt forårsløg skåret i tynde ringe. Tag straks panden af varmen.
- Servér gerne de stegte asparges med kogte nye kartofler.
- Se også opskrift på Asparges med rygeost, rejer og ramsløg