Opskrift på svinekotelet med hvide asparges, brunet citronsmør og kapers

Svinekotelet med hvide asparges, brunet citronsmør og kapers

Hvide asparges kræver lidt mere tilberedning end grønne, men smagen er uovertruffen.

4

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • salt og peber
  • 1 kg hvide asparges
  • 100 g smør
  • saft og skal af 1 citron
  • 1 glas kapers
  • 5 forårsløg
  • kogte nye kartofler til servering

Sådan laver du svinekotelet med asparges

  1. Skræl de hvide asparges og flæk dem, hvis de er meget tykke (det er altid en god idé at gå efter de tykkeste asparges).
  2. Steg svinekoteletterne i lidt smør i ca. 10 min på hver side. Drys med salt og peber og lad dem hvile frem til servering.
  3. Steg de hvide asparges gyldne på den ene side. Smelt resten af smørret ved og lad det blive brunt og nøddeduftende. Tilsæt citronskal og –saft, kapers samt forårsløg skåret i tynde ringe. Tag straks panden af varmen.
  4. Servér gerne de stegte asparges med kogte nye kartofler.
  5. Se også opskrift på Asparges med rygeost, rejer og ramsløg

Tip

I stedet for svinekoteletten kan man sagtens servere stegt fisk eller kylling sammen med de hvide asparges.