Lækker nøddemazarintærte

Lækker nøddemazarintærte

Vores favorittærte er en ægte klassiker, der altid frister i bagervinduer landet over, mensom man sagtens kan bage selv.

Ingredienser

  • Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
  • (8 pers.)
  • Mørdej:
  • 120 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 70 g koldt smør i små tern
  • 1 æggeblomme
  • Mazarinmasse:
  • 125 g marcipan
  • 100 g rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 30 g hvedemel
  • Nøddetopping:
  • 125 g hasselnødder
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 stor spsk. honning
  • 50 g mørk chokolade til pynt

  1. Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Du kan også samle den i en foodprocessor. Stil dejen køligt i ca. 30 min.
  2. Rul mørdejen ud, så den passer til en tærteform, 22 cm i diameter. Smør formen, og læg dejen i, så den dækker både bund og kanter. Stil formen med dejen køligt i 30 min.
  3. Riv marcipanen groft, og rør med rørsukker. Pisk smørret i, og tilsæt ægget, mens der piskes. Rør melet i, og rør til en ensartet mazarinmasse.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Fordel mazarinmassen ligeligt over hele mørdejen.
  6. Bag tærten i ovnen i ca. 25 min., til den er gylden. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der mazarin ved, bages kagen lidt længere tid.
  7. Hak nødderne groft, og kom dem i en gryde sammen med smør, sukker og honning. Kog massen op. Tag gryden af varmen, og fordel nøddemassen på tærten.
  8. Bag kagen i yderligere 5-8 min., til kagen er gylden. Afkøl kagen.
  9. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer kanten af tærten.