To slags snegle
Her får du opskriften på to forskellige slags kanelsnegle.
15
Ingredienser
- Kanelsnegle opskrift:
- 3dl mælk
- 50 g gær
- 600 g hvedemel
- 100 g sukker
- ½ tsk salt
- 100 g smør
- 1 æg
- ekstra mel til æltning
- 1 æg til pensling, sammenpisket.
- Kanelfyld:
- 100 g smør
- 3 spsk stødt kanel
- 2 spsk sukker.
- Birkesfyld:
- 100 g smør
- 3 spsk blå birkes
- 2 spsk sukker.
Sådan gør du
- Lun mælk og rør gæren ud i. Bland mel, sukker og salt i en anden skål, smuld smørret i med hænderne, til det har en savsmuldlignede konsistens, tilsæt æg, og derefter den lunkne mælk og rør dejen godt sammen. Tag dejen ud på bordet, ælt den godt igennem, den er lidt klistret, men det kan sagtens lade sig gøre, hvis man har lidt mel ved hånden. Når den er smidig og glat, stilles den til hævning et lunt sted med et klæde over skålen i 30 minutter.
- Mens dejen hæver, tilberedes kanel- og birkes-fyldet: Smørret røres blødt med sukker og hhv. kanel og birkes. Det er vigtigt at røre smørret godt igennem, så det er uden rene smørklumper. Opbevar det ved stuetemperatur indtil brug.
- Del den hævede dej i to klumper, der hver rulles ud på et meldrysset bord – ½ cm tyk, ca. 30 cm bred og 40-50 cm lang. Fordel nu kanelfyldet ud over den ene dejflade, sørg for det kommer helt ud til kanten, så der er fyld i hele sneglen, når den rulles sammen. Rul dejen sammen på den lange led, så du får en lang pølse, hvoraf du skærer 1 cm tykke snegle ud i. Læg dem med et par centimeters afstand på bagepapir på bageplader, og lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æg, inden sneglene bages 15-20 minutter ved 200 grader. Køles lidt på en bagerist inden servering.
- Gentag processen, hvor birkesfyldet anvendes.